Тишківська сільська рада

Кіровоградська область, Новоукраїнський район

ДЕНЬ СОНЯЧНИХ ДІТЕЙ

Дата: 21.03.2019 14:55
Кількість переглядів: 1500

      21 березня по всьому світу люди одягають різні шкарпетки. Діти, народжені із синдромом Дауна, мають 47 хромосом у каріотипі замість звичних 46. Через це у них трішки інша зовнішність, особливість розумового розвитку та соціальної адаптації. Уперше цей день почали відзначати у 2006-му році за пропозицією генетика Стиліаноса Антонаракіса із Женевського університету. Люди з таким синдромом ризикують появою певних захворювань чи вад, наприклад серцево-судинної системи чи сенсорної системи. За статистикою міжнародних організацій охорони здоров’я, у світі з синдромом Дауна народжується кожне 700-те немовля. Сучасні дослідження спростовують зв’язок між пізнім віком матері та ризиком народити дитину із цією генетичною особливістю, та не беруться стверджувати, що спосіб життя та стан здоров’я жінки цілковито визначає можливість народити маля із синдромом.

        Щороку в світі народжується від трьох до п’яти тисяч дітей з синдромом, в Україні – понад 400. Проблеми, з якими стикаються вони та їхні батьки, зовсім не сонячні. Якщо в Англії 80 відсотків всіх дітей із синдромом Дауна навчаються разом із іншими школярами, то в Україні таких набереться ледве відсоток. Проблемою для цих діток є і відвідування дитячого садка, громадських, культурних закладів.  Зазвичай українці з синдромом Дауна майже приречені на ізоляцію і асоціальність. Лише останнім часом, завдяки титанічним зусиллям батькам дітей з синдромом Дауна, що об’єднуються для вирішення спільних проблем та волонтерам, ситуація трохи зрушила з мертвої точки.

    Користувачі соцмереж долучаються до Всесвітнього дня людей із синдромом Дауна, традиційно викладаючи світлини у різних шкарпетках, що символізують солідарність, та розповідаючи особисті історії із хештегами. Наш відділ освіти охоче приєднався до флешмобу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Методист ВОМСКТ Т. Сивак 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь