Тишківська сільська рада

Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Історія створення Свято-Покровської церкви в селі Тишківка

Дата: 04.03.2021 11:46
Кількість переглядів: 573

(Марина ГЛОВА «Сільське життя» Газета Добровеличківської районної ради та райдержадміністрації Кіровоградської області №82-83 від 20 жовтня 2012 року) http://cerkva-kr.info/?q=article/znamenna-podiya-u-tishkivci 

Свято-Покровська церква Київського Патріархату - саме таке ймення носить новозбудована святиня у Тишківці.

14 жовтня 2012 року у день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці відбулося урочисте відкриття та освячення храму. Почесними гостями цієї знакової та разом з тим історичної події стали єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк разом зі свитою, усі ті, хто вніс свій посильний вклад у розбудову церкви, депутати районної ради, а також місцеві прочани.

Варто зазначити, що ця визначна подія стала новим витком розвитку духовності на селі. На Божественну Літургію, яку правив владика Марк, зібралося чимало віруючих, що засвідчило підтримку діянням настоятеля церкви. Утішливим фактом стало те, що участь у Богослужінні взяло різновікове населення. А це значить, що духовні і культурні цінності, які народжуються у святині, передаються від покоління до покоління, примножуючи цим добрі справи на благо рідних та Батьківщини.

На завершення святкової Літургії було звершено хресний хід навколо храму. Єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк привітав усіх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та нагородив орденами Юрія Коробка, Михайла Кулишіра та Сергія Сауся, почесними грамотами було відзначено багатьох благодійників, які посприяли будівництву релігійної споруди. Зокрема, нагороду з рук єпископа отримали депутати районної ради Віктор Воробйов, Ігор Неофіта, Керівник ТОВ «СВК» Україна Юрій Жулай. Багато слів-побажань здоров'я, благополуччя, розуміння линуло на адресу кожного присутнього.

На знак відкриття церкви по всьому селу пролунав гучний церковний передзвін, як символ початку нового етапу в духовному світі сельчан. В усі часи звук дзвону сприймався людьми як дар неба, що підносить, зцілює і направляє людину.

Тож зроблено ще одну добру справу на благо розвитку Тишківської територіальної громади на знак плідної співпраці усіх соціальних категорій населення.

Нехай прихожани у новозбудованому Божому храмі духовно збагачуються. Нехай ця велика громада укріплюється вірою та любов'ю до Бога, що стане плідним досягненням вашої святині.

Факт. Ідея створення храму на теренах села Тишківка зародилася у отця Івана (Іван Киритів), нині настоятеля даної церкви. Спільними зусиллями сільської ради, спонсорів було зведено православну святиню, як осередок єдності та Божої благодаті.

Більше фото https://www.facebook.com/groups/265103691581657

Розм: Тетяна Сивак, методист ВОМСКТ ВК Тишківської с/р.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь