A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тишківська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район

Нормативне регулювання

 

Норми харчування у навчальних закладах: Постанова Кабінету Міністрів України від 22.11.204 р. №1591 Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку

Порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах: Наказ Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2005 року № 242/329 

Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах: Наказ Міністерства освіти України та Міністерства охорони здоров’я від 15.08.2006 року № 620/563 

Харчування пільгових категорій учнів: Постанова Кабінету Міністрів України від 19.06.2002 р. №856 Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах

Гігієнічний стандарт: Проєкт Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти (Додаток 4. Рекомендації із здорового харчування дітей в загальноосвітніх навчальних закладах)

завершився перехідний період впровадження реформи шкільного харчування

1 січня 2022 року завершився перехідний період з оновлення системи закупівель та освоєння нових технологічних карт. Наразі реформа шкільного харчування, ініційована першою леді України Оленою Зеленською, має запрацювати повною мірою.

09:17:40 12.01.2022

Норми харчування для дітей різного шкільного віку

Протягом навчального дня тривалістю 5-6 годин учень витрачає близько 600 ккал, тобто більше чверті енерговитрат на добу. Тому для забезпечення фізичного розвитку учнів, збереження їхнього здоров’я та підвищення працездатності дуже важливо дотримуватись відповідних норм харчування. 

09:52:42 22.12.2021

Форми організації харчування

Комплексні обіди Харчування на основі дабл-меню (2-3 страви на вибір)  Мультипрофільне харчування (шведський стіл)  Харчування на основі напівфабрикатної кулінарної лінійки Через організацію централізованих «фабрик-кухонь» із подальшим кейтерингом

09:51:21 22.12.2021

Стандарти НАССР

До 20 вересня 2019 року всі українські підприємства харчової галузі, зокрема, і  заклади освіти, які надають послуги з харчування, а також постачальники та перевізники харчових продуктів, мали впровадити систему управління безпечністю харчування НАССР.  Контроль за безпечністю харчування в закладах освіти України наразі здійснюється за новими правилами.

09:45:43 22.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь